Демидівський ліцей
фото гурток

 

Як зробити обертові 3D-фотографії: покрокова інструкція




Спойлер: 3D-зображення зробити просто. Фотографія 360 ° фактично являє собою купу фотографій предмета під різними кутами. При цьому камера не обертається навколо предмета, вона закріплена на штативі, а обертається сам предмет. Потім вам знадобиться програма, яка збере всі фото в одну інтерактивну фотографію 360 °.

фотоапарат

Використовуйте той, який у вас є. Головне, щоб на ньому можна було встановити ручний режим, так як всі налаштування камери повинні залишатися незмінними протягом зйомки.

штатив
Підійде будь-який штатив, єдине його призначення - утримувати фотоапарат нерухомим.

світло
Для студійного освітлення використовують імпульсні джерела світла, які реагують на спалах, і джерела безперервного світла - по суті, дуже яскраву лампи. Для предметної зйомки, про яку розповідається в статті, використовувалися дві лампи по 200 Ватт і одна потужністю 150 Ватт.

платформа

Можна купити або зробити самостійно. Ідеально, якщо по краю платформи будуть нанесені мітки, вони допоможуть повертати предмет рівномірно.

Папір для фону

Купіть щільний ватман в канцелярському магазині або в тому, де продається папір для друку. Якщо потрібен лист великого розміру, можна пошукати фотофон в магазинах з фотоапаратурою.

апишіть всі параметри вашої студії

Якщо хочете вигідно відрізнятися від більшості магазинів з 3D-фото, приділяйте особливу увагу якості зйомки. Записуйте все настройки і параметри, щоб потім відтворювати їх для кожної наступної предметної зйомці.

Ось приклад запису параметрів, ваші можуть відрізнятися:

    Витримка: 1/8 з
    Діафрагма: F8.0
    ISO: 100
    Баланс білого: лампа розжарювання (Tungsten, близько 3200 K)
    Фокусна відстань: 50 мм
    Висота предметної платформи: 92 см
    Висота розташування фотоапарата: 130 см
    Відстань від фотоапарата до центру платформи: 102 см
    Відстань від лівого джерела світла до центру платформи: 122 см
    Відстань від правого джерела світла до центру платформи: 122 см
    Відстань від фонового світла до центру платформи: 61 см
    Потужність лампи для лівого джерела світла: 200 Ватт
    Потужність лампи для правого джерела світла: 200 Ватт
    Потужність лампи для фонового джерела світла: 150 Ватт

Налаштування обладнання
1. Вимкніть стабілізацію зображення у фотоапараті, якщо вона є

У фотоапаратах Nikon вона називається vibration reduction. Якщо не відключити стабілізатор, він може спробувати зловити неіснуючі коливання, від цього сам буде генерувати вібрацію, яка посилиться ногами штатива. Ця вібрація буде сприйматися стабілізатором як зовнішнє явище і він буде ще більш активно намагатися її придушити. В результаті фотографії можуть вийти трохи нечіткими.
2. Вимкніть автоматичний баланс білого

Якщо ви залишите автоматично виставляється баланс, він може змінюватися в залежності від кута повороту товару. Вимкніть його і налаштуйте вручну, щоб фонова папір виглядала білою, а не жовтуватою або блакитний.

3. Встановіть значення ISO на 100
Якщо використовувати високі значення ISO (більше 200), то фотографія буде зернистою. Низьке значення ISO (у нас 100) дозволяє цього уникнути - знімок вийде чітким, без шумів. Не встановлюйте авто ISO - ваші настройки повинні зберігатися однаковими протягом усього зйомки.
4. Встановіть ручний режим зйомки

Чи відчуваєте невпевненість? Вдихніть глибше, заспокойтеся і змиріться з тим, що фото 360 ° можна знімати тільки в ручному режимі, щоб всі налаштування камери зберігалися під час зйомки. Страх пройде, коли ви дізнаєтеся про невеликому трюку.

Додайте всі джерела освітлення: бічні і фоновий. Встановіть ISO приблизно на 100, а значення діафрагми на f / 8. З встановленим значенням f / 8 вона буде пропускати не дуже багато світла, але, що цікаво, дозволить отримати більш чітке зображення. Зробіть тестовий знімок. Занадто темний? Занадто світлий? Налаштуйте витримку так, щоб фоновий лист був яскравим і білим. Зробіть ще один знімок. Предмет вийшов занадто світлим? Відсуньте джерела освітлення. Занадто темним? Наблизьте їх. Досягніть ідеальної яскравості.
Поради по проведенню зйомки
1. Стежте за чистотою

Ретельно протріть або обтрусіть предмет. Крихітна порошинка перетвориться на велику проблему, коли вам доведеться видаляти її за допомогою фоторедактора з кожного кадру.
2. Розмістіть товар по центру платформи

Інакше він буде зміщуватися при обертанні і хороше фото не вийде. На допомогу вам простий трюк для центрування.
3. Визначтеся з кількістю кадрів

Сумніваєтеся? Вибирайте 24 кадру, це кількість забезпечить достатню швидкість і гладкість обертання.
4. Приберіть повторні кадри

Будьте уважні і не зніміть предмет з одного і того ж ракурсу двічі. 3D-фото буде зависати в тому місці, де вийшло два однакових кадру.

5. Повертайте предмет рівномірно

Пам'ятайте, ми говорили про мітки по краю платформи? Якраз вони допоможуть стежити за цим. Ідеально - автоматична платформа.
7. Повертайте платформу за годинниковою стрілкою

Це стандарт, прийнятий в усьому світі. Більшість програм, виготовлених для роботи з 3D-фото на увазі, що предмет буде повертатися саме за годинниковою стрілкою.
8. Зберігайте фото в форматі JPG

Можна знімати і в RAW, якщо необхідно. Але в цілому використовувати JPG простіше: розмір файлів менше, знімати і редагувати їх швидше.
Пакетне редагування фото для 3D-зображення

Тут важливо редагувати всі фотографії одночасно. Це зручніше, швидше і гарантує єдине якість. Пакетне редагування фотографій легко робиться в Adobe Bridge. Photoshop теж підійде, але знадобляться базові знання про те, як використовувати «Actions». А оскільки особливої ​​різниці при редагуванні не буде, можете не обтяжувати себе цим, використовуйте Bridge!

Завантажте фотографії в 3D-переглядач

Завантажте фотографії в спеціальну програму 3D-переглядач, а вона зробить їх інтерактивними. Ми рекомендуємо Imajize, вона на 100% сумісна з Еквідом і видає об'ємні зображення, які виглядають бездоганно на будь-якому пристрої.

 

відео за адресою


Создан 04 мая 2017